Elektrická sušička potravín Adler 230-550W
Kód: 0115 AD6658Podrobný popis
V priebehu rokov vzrástol záujem o rôzne spôsoby spracovania potravinárskych produktov. Sušenie sa stalo jednou z najobľúbenejších techník, ktorá dobre funguje nielen počas jesenného zberu húb. Je to najjednoduchší spôsob, ako predĺžiť trvanlivosť vašich obľúbených produktov a zabezpečiť si zdravé maškrty alebo hodnotné prísady do iných jedál.
Sušiť môžete ovocie, zeleninu, huby, bylinky či mäso. Ide o zariadenie, ktoré potraviny dehydruje, čím výrazne predlžuje ich trvanlivosť. Proces je založený na vytváraní prirodzených podmienok, v ktorých sa voda vyparuje, ale sušené produkty nestrácajú cenné živiny: vitamíny a minerály. Navyše, použitie sušičky zvýrazňuje ich sladkú alebo slanú chuť.
Pomocou ovládacieho panela s LCD displejom na prednej strane zariadenia môžete nastaviť požadovaný teplotný rozsah a dobu prevádzky sušičky, ktorá by mala byť prispôsobená produktu. Zelenina, tvrdé a mäkké ovocie, bylinky či mäso majú rôzny obsah vody, preto vyžadujú rôzne nastavenia. Mäkké ovocie je potrebné spracovávať najdlhšie (až 18 hodín pri teplote 60 °C), bylinky a dokonca aj kvety najrýchlejšie schnú (3 hodiny pri 35 °C).
Technické parametre:
Nami navrhovaný model je kompaktnej konštrukcie, má obdĺžnikový tvar a malé rozmery, čo uľahčí jeho skladovanie. Vo vnútri je až päť podnosov, čo uľahčuje sušenie viacerých produktov pri rovnomernej cirkulácii vzduchu. Podnosy sú vyrobené z polypropylénu, jeden má výšku 2,5 cm, čo umožňuje umiestniť naň hrubšie plátky ovocia, zeleniny alebo mäsa a plocha sušenia je 2310 cm2.
Sušička je vybavená časovačom, vďaka ktorému si nastavíte dobu jej prevádzky v rozmedzí od 1 do 70 hodín. Teplotný rozsah je od 35 do 70 °C, takže sa tam dajú sušiť akékoľvek potraviny. Je to zariadenie, ktoré nám umožňuje vyrobiť si doma zdravé ovocné a zeleninové chipsy, vlastnú vegetu či suché mäso, ryby či dokonca cestoviny.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kuchyňa, príprava jedla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.